Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Krisztus a feltámadás és az élet
  2022-10-09 21:42:50, vasárnap
 
  Jézus Krisztus a feltámadás és az élet

Textus: Jn 11,25-26


Egy város temetőjében, van egy sírkő amelyen a következő felirat olvasható:

"Emlékezz rám, amikor elhaladsz mellettem, ahol most állsz, ott álltam egykor én is. Ahol most én vagyok, hamarosan te is ott leszel. Készülj fel a halálra és kövess engem."

A halál hatalmas. Egyesek úgy vélik, hogy a halál a legnagyobb hatalom a világon. Olyan hatalom, amely levágja az embereket, és véget vet minden földi álmuknak, reményüknek és törekvésüknek. A halál szörnyű valóság. Vannak emberek, akiket életük virágkorában vág le. Mások akkor pusztulnak el, amikor már mindent elértek, amiért megdolgoztak. Évekig dolgoztak valamilyen cél elérésén, és amikor az már a kezükben van, vagy amikor elérik azt - meghalnak. Van, akivel a halál akkor végez, amikor még az anyja méhében van. Soha nem fogjuk megtudni, hogy mit érhettek volna el az életben, mert a halál elragadta őket. Gyermekek halnak meg, akár betegség, akár baleset következtében. Ezek a dolgok mind tragédiák. A szülők, a nagyszülők és a testvérek mind megdöbbennek. Az életük megváltozik, olyan szomorúság tölti el őket, ami ebben az életben nem múlik el.

Azt gondolom, hogy mindnyájan szeretnénk, hogy bizonyos személyekkel bárcsak még eltudnánk egyszer beszélgetni vagy elmenni velük valahová. De nem mehetünk el velük még egyszer és nem beszélhetünk már többet velük. Elszalasztottuk a lehetőséget. Elmentek. A halál elragadta őket.

Az elmúlt körülbelül 150 évben az átlag életkor emelkedett, és ez azt eredményezte, hogy egyesek azt jósolják, hogy a jövőben az emberek több száz vagy akár ezer évig is élhetnek majd. Ez azonban nem fog megtörténni. Ugyanis az Albert Einstein College of Medicine kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy 115 év a plafon. Néhányan talán egy kicsit tovább élnek, de alapvetően 115 a határ. A kutatók az öregedést a DNS és más molekulák károsodásának felhalmozódásaként írták le, ami 115 éves korban már túl sok lesz. A nagyon idős emberek is meghalnak. Mindnyájan meghalunk.

Több tudós szerint az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a jó orvosi ellátáshoz való hozzáférés sok esetben késleltetheti a halált. De végül eljön, szinte biztosan 116 előtt. Nem lehet megállítani. Érdekesnek találom, hogy az 1Mózes 6:3-ban az Úr ezt mondta:
"Ne maradjon lelkem örökké az emberben, hiszen ő csak test! Legyen az életkora százhúsz esztendő!"

Néhányan mégis abban reménykednek, hogy kicselezhetik a halált. Vannak olyan cégek, amelyek lefagyasztják az emberek testét, vagy akár csak a fejüket, abban a reményben, hogy a jövőben a tudomány képes lesz újraéleszteni őket, és segíteni nekik újra élni. Ez annyira hátborzongató. De még ha túl is lépünk ezen az érzésen, nekem úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik ezért pénzt fizetnek, olyanok, mint a régi nyugaton azok, akik kígyóolajért (,,csodaszerekért") fizettek.

A Biblia a halált ellenségként említi. (1 Korinthus 15:26) De a halál nem a legnagyobb hatalom a világon. Itt Jézus azt mondja, hogy Ő a feltámadás és az élet.

1. Az első dolog, amit ebből látnunk kell, hogy Jézus kijelenti, hogy teljesen legyőzte a halált.

Azt mondta: ,,Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"
Jézus, személye és munkája által teljesen legyőzte a halált. Teljes uralma és hatalma van a halál felett. A Jelenések könyve 1. fejezetében, amikor János meglátta a dicsőségében tündöklő Jézust, a lábaihoz esett, mintha halott lenne. Jézus rátette a jobb kezét, és így szólt (Jelenések 1,17-18):

,,Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai."

Az igeszakaszunkban, bár Jézus a halála és feltámadása előtt beszél, mégis Mártának a figyelmét az Ő befejezett munkájának az eredményére irányítja. Valóban, Lázár feltámasztása csak egy kis ízelítő az utolsó napon bekövetkező feltámadásból. Lázár feltámadása a nagy és dicsőséges feltámadásra mutat, amelyet a hívők akkor fognak megtapasztalni, amikor Jézus újra eljön. Jézus maga a feltámadás.

A feltámadás a halálból való kihozás, visszahozás vagy visszatérés. Kálvin János azt mondja, hogy Jézus ezt a kijelentést helyezi az első helyre,

"mert a halálból az életre való visszatérés természetesen megelőzi az élet állapotát...".

Jézus szavai egy nagy igazságra irányítják a figyelmünket.

Amire az embereknek szükségük van, az az élet helyreállítása (hogy új életre keljenek).

Krisztus nélkül az ember halott. Néhány nem keresztyén ellenezné ezt a leírást róluk. Ha azt mondod az embereknek, hogy halottak, miközben járkálnak, lélegeznek, gondolkodnak - várható, hogy tiltakozni fognak, és tagadni fogják.

De még a világ is használ néha ilyen kifejezéseket. Például: filmekben lehet hallani ilyen kifejezést, hogy élőholtak; még él, de hamarosan ki fogják végezni; megmérgezték, még él, de csak 24 vagy 48 órája van hátra. ,,Azt mondta valakinek, hogy gyilkosságot követtek el, és megkérdezték, hogy kit gyilkoltak meg. Azt válaszolta: "Engem!".

Jézus is így beszélt. A tékozló fiúról szóló példázatban, amikor a fiú hazatért, az apja ezt mondta: (Lukács 15:23-24).

"Hozzátok a hízott borjút és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott (halott volt és él); elveszett (volt) és megtaláltatott.""

Máshol a Bibliában a halál a bűnösök lelki állapotára van használva. Mi emberek, természetes állapotunkban, lelkileg halottak vagyunk. Az Efézus 2:1-2-ben Pál elmondta az efézusi keresztyéneknek, hogy milyenek voltak, mielőtt Krisztushoz jöttek.

,,Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik."
Mielőtt megismerték volna Krisztust, az efézusiak halottak voltak. A bűn miatt az emberek lelki élete természetes állapotukban "halott". Bűnünk elválasztott minket Istentől. Miután vétkeztek, Ádámot és Évát kiűzték az Édenkertből, és nagyon is valóságos értelemben elidegenedtek Istentől. Ahogy a Kolossé 1:21-ben olvassuk:

,,Titeket is, akik egykor Istentől elidegenültetek és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt."

Amikor tehát Jézus azt mondta, hogy Ő a feltámadás, azt mondta Mártának, hogy az emberek általa kapnak új életet.
Ez azok számára, akik nem keresztyének, azt jelenti, hogy úgy, ahogy vagytok, nincs életetek. Halottak vagytok.

Ti is a két lábon járó halottak közé tartoztok. Szükségetek van erre az új életre. Szükségetek van arra, hogy feltámadjatok. Szükségetek van arra, hogy lelki életet kapjatok.

Nem tudod magadat életre kelteni, szükséged van arra, hogy Jézus adja neked. Ő a feltámadás és az élet. Szükséged van arra, hogy Isten élővé tegyen téged Krisztussal és Krisztusban.

Ezt világosan látjuk az Efézus 2-ből, amely azzal kezdődött, hogy az efézusiaknak azt mondta, hogy halottak voltak vétkeikben és bűneikben. Majd így folytatódik: (Efézus 2:4-5)

,,De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek!"

A nagyszerű hír az, hogy az embereket fel lehet támasztani. Mivel Jézus feltámadt a halálból, mi is életre kelhetünk Vele együtt. A Kolossé 2:13 ugyanezt mondja nekünk:

,,Titeket is, akik halottak voltatok vétkeitekben és testetek körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett, megbocsátva nekünk minden vétkünket."

Az igeszakaszunkban lévő tanítás hasonló ahhoz, amit Jézus Nikodémusnak tanított a János 3:3-8-ban. Ezt olvassuk:

,,Jézus így válaszolt: Bizony, bizony, mondom neked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát. Nikodémus ezt kérdezte tőle: Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe, és megszülethet ismét? Jézus így felelt: Bizony, bizony, mondom neked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek. A szél fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hová megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."

Jézusban átmehetünk a halálból az életbe. Ahogyan Ő a János 5:24-ben mondta:

,,Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van, sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe."

Jézus legyőzte, megtörte a halál hatalmát. Van remény számodra. Jézus megszabadíthat a haláltól. A bűn nagy átka legyőzhető.

Ez a legnagyobb és legjobb hír a világon. Van remény az emberi faj számára. Van remény számodra. Jézus meg tudja adni nekünk a feltámadt életet. Fordulj hozzá még ma.

2. Másodszor, látjuk, hogy Jézus az élet.

,,Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"

James Montgomery Boice így fogalmazza meg Jézus szavait:

"Aki hisz énbennem, ha fizikailag meg is hal, fizikailag élni fog [vagyis lesz végső feltámadás]. Aki pedig lelkileg él, és hisz énbennem, az lelkileg nem hal meg."
Jézus azért jött, hogy új életet adjon nekünk. Jézus azért jött, hogy életet adjon nekünk, teljes életet. (János 10:10)
Negatívan fogalmazva ez az élet a bűn rabszolgaságából való szabadulásból, a Sátán elnyomásától és a bűn átkától - az örök haláltól - való szabadulásból áll. Pozitívan fogalmazva ez az élet a teljes életet jelenti, az életet, amely az Istennel való közösségből áll, az életet amely képes élvezni az Ő jelenlétét - az örömteli, megelégedett életet jelenti, egy olyan életet jelent, amely örökké biztonságos.

Testvérek, micsoda reménységetek van! Örüljetek neki!

Az 1Korinthus 15:51-57-ben Pál apostol azt írja:

,,Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan meghalni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.
Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: ,,Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála legyen Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!"

Milyen dicsőséges lesz az örök életünk Krisztussal. A Jelenések 21:4 leírja azt az új korszakot, amely Krisztus visszatérésekor kezdődik. Azt írja:

"Nem lesz többé halál, sem gyász, sem sírás, sem fájdalom, mert a dolgok régi rendje elmúlt."

Istennel leszünk, teljes biztonságban, teljes örömben. Mindez azért, mert Jézus a feltámadás és az élet. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: rabszolgaságából, halhatatlanságba, igeszakaszunkban, visszatérésekor, elidegenültetek, keresztyéneknek, cselekedeteitek, következtetésre, elszalasztottuk, megtapasztalni, helyreállítása, csodaszerekért, megtaláltatott, megszabadíthat, gondolkozásúak, törekvésüknek, reménységetek, kifejezéseket, következtében, újraéleszteni, feltámasztása, természetesen, szempillantás, feltámadásból, feltámadjatok, elidegenedtek, hátborzongató, lefagyasztják, állapotunkban, károsodásának, késleltetheti, szabadulásból, engedetlenség, kicselezhetik, keresztyének, üdvösségetek, város temetőjében, sírkő amelyen, következő felirat, halál hatalmas, legnagyobb hatalom, halál szörnyű, halál akkor, anyja méhében, halál elragadta, dolgok mind, testvérek mind, életük megváltozik, elmúlt körülbelül, átlag életkor, emberek több, következtetésre jutottak, Jézus Krisztus, Albert Einstein College, Kálvin János, Mivel Jézus, Jézus Nikodémusnak, Ahogyan, James Montgomery Boice, Urunk Jézus Krisztus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maradék idő  Az embernek a társa: hiányzik.  Miért nem menti meg Jézus...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Április 22. a Föld napja,  Fodor Ákos költő,  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  William Shakespeare idézet  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  A végzet az  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Minden szülő a lényével nevel.  Paul David Tripp Április 25  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Esti kép  Alakot vált...  Becsüld meg azt amid van,...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ha így haladunk...  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Föld napja április 22  Egyszerűen  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A Föld napja  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Bella István: Zsoltár  Maradék idő  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A hét szűk esztendő  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  képre írva  Facebookon kaptam  A Gömb  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Búzaszentelés  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
város temetőjében, sírkő amelyen, következő felirat, halál hatalmas, legnagyobb hatalom, halál szörnyű, halál akkor, anyja méhében, halál elragadta, dolgok mind, testvérek mind, életük megváltozik, elmúlt körülbelül, átlag életkor, emberek több, következtetésre jutottak, kicsit tovább, nagyon idős, egészséges táplálkozás, életkora százhúsz, emberek testét, tudomány képes, régi nyugaton, halált ellenségként, első dolog, halál felett, dicsőségében tündöklő, lábaihoz esett, jobb kezét, pokol kulcsai, eredményére irányítja, utolsó napon, hívők akkor, halálból való, kijelentést helyezi, első helyre, életre való, élet állapotát, nagy igazságra, embereknek szükségük, ember halott, leírást róluk, tékozló fiúról, hízott borjút, bűnösök lelki, efézusi keresztyéneknek, levegő birodalmának, engedetlenség fiaiban, efézusiak halottak, emberek lelki, emberek általa, vétkek miatt, igeszakaszunkban lévő, halál hatalmát, feltámadt életet, örök haláltól, teljes életet, életet amely, olyan életet, szempillantás alatt, utolsó harsonaszóra, halottak feltámadnak, halandó halhatatlanságba, halál fölött, halál fullánkja, diadalt adja, örök életünk, dolgok régi, rabszolgaságából, halhatatlanságba, igeszakaszunkban, visszatérésekor, elidegenültetek, keresztyéneknek, cselekedeteitek, következtetésre, elszalasztottuk, megtapasztalni, helyreállítása, csodaszerekért, megtaláltatott, megszabadíthat, gondolkozásúak, törekvésüknek, reménységetek, kifejezéseket, következtében, újraéleszteni, feltámasztása, természetesen, szempillantás, feltámadásból, feltámadjatok, elidegenedtek, hátborzongató, lefagyasztják, állapotunkban, károsodásának, késleltetheti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6921
  • e Hét: 40697
  • e Hónap: 70009
  • e Év: 257811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.